19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate Boc: Reorganizarea administrativ-teritorială trebuie finalizată în 2012, înainte de alegeri

Boc: Reorganizarea administrativ-teritorială trebuie finalizată în 2012, înainte de alegeri

Premierul Emil Boc a anunţat azi, la finalul şedinţei BPN al PDL, că una dintre priorităţile partidului pentru acest an este finalizarea procesului de reorganizare administrativ-teritorial, informează NewsIn.
„PDL are în vedere continuarea procesului de modernizare ale statului român. Din acest punct de vedere (…) reorganizarea administrativ-teritorială a ţării este un proiect aflat în dezbatere încă din 2011 şi care trebuie să fie finalizat în anul 2012”, a declarat Emil Boc.
Întrebat cum va pune în practică acest proiect, în condiţiile în care nu există consens în coaliţie pe acest subiect, Emil Boc a răspuns că „dacă nu există nu înseamnă că nu poate exista”. 
„Aşa cum s-a demonstrat pentru foarte multe proiecte de lege, am reuşit în urma negocierilor şi discuţiilor să găsim forma şi modalitatea de promovare”, a precizat premierul.
De asemenea, Emil Boc a mai spus că o altă prioritate politică a PDL este revizuirea Constituției României pentru a implementa Parlamentul unicameral și reducerea numărului de parlamentari, precum și limitarea deficitului și a datoriei publice, potrivit discuției existente în momentul de față la nivelul UE.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS