13.4 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate 273 de şoferi prinşi băuţi la volan în weekend, în urma unei acţiuni naţionale

273 de şoferi prinşi băuţi la volan în weekend, în urma unei acţiuni naţionale

Peste 270 de persoane care s-au urcat la volan aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice au fost amendate şi le-a fost reţinut permisul de conducere, în urma unei acţiuni desfăşurate de poliţişti la nivel naţional la sfârşitul săptămânii trecute, informează NewsIn, citând Poliţia Română.
Astfel,  în perioada 6 – 8 ianuarie, au fost identificate în trafic 273 persoane care conduceau sub influenţa băuturilor alcoolice. Acestea au fost sancţionate contravenţional cu amendă (cuprinsă între 9 şi 20 de puncte amendă) şi reţinerea permisului de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 90 de zile.
În ultimele trei zile s-au produs 54 accidente grave de circulaţie, soldate cu 22 persoane decedate şi 44 răniţi grav. Principalele cauze ale accidentelor de circulaţie produse au fost: viteza neadaptată la condiţiile de drum (31,8%),  respectiv traversarea neregulamentară a pietonilor (22,2%) şi neacordarea priorităţii de trecere pietonilor (11,1%).   Totodată, 9,3% din accidentele rutiere înregistrate s-au produs pe fondul conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS