11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVâlcea: Un mort şi patru răniţi într-un grav accident la Horezu

Vâlcea: Un mort şi patru răniţi într-un grav accident la Horezu

O tânără, de 19 ani, a murit, iar alţi trei tineri au fost grav răniţi, azi noapte, la Horezu, după ce maşina în care se aflau a ieşit de pe şosea, a lovit doi copaci şi s-a răsturnat. La locul accidentului a fost rănit şi asistentul de pe o ambulanţă venită să preia victimele.
Şoferul, un tânăr de 19 ani, s-a urcat beat la volan, iar în zona unei discoteci din localitate a pierdut controlul volanului într-o curbă la dreapta, după care autoturismul a pătruns pe contrasens şi a ieşit apoi de pe şosea, unde a lovit doi pomi, răsturnându-se apoi într-un şanţ.
La faţa locului au venit patru ambulanţe şi pompierii pentru a descarcera victimele. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Vâlcea, subcomisar Eusebiu Predonescu, la locul accidentului a fost rănit şi asistentul medical dintr-o ambulanţă venită să preia răniţii, după ce autosanitara, care avea semnalele acustice şi luminoase în funcţiune şi în care se aflau două dintre victime, a lovit din spate un autoturism în momentul plecării spre spital.
Asistentul medical implicat în accident a suferit o fractură la un picior şi a fost internat şi el la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea, iar la faţa locului a venit o altă ambulanţă pentru preluarea răniţilor.
Conform poliţiştilor, şoferul autoturismului BMW, Ion Popa, a fost verificat cu aparatul etilotest, care a stabilit o alcoolemie de 0,13 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat. Potrivit martorilor, maşina circula cu viteză excesivă, iar tinerii se întorceau de la o petrecere de Sfântul Ion, toţi fiind băuţi.
Pe numele şoferului a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporala gravă şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Tânărul de 19 ani va fi cercetat pentru ucidere din culpă şi pentru conducere sub influenţa băuturilor acoolice. Risca o pedeapsă de 15 ani de închisoare. Şoferul care a lovit ambulanţa va rămâne fără permis 90 de zile şi va plăti o amendă usturătoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS