19 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBăsescu: Nu renunţ ca până la alegeri să avem legea reorganizării

Băsescu: Nu renunţ ca până la alegeri să avem legea reorganizării

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat azi că nu renunţă la proiectul legiferării reorganizării administrative până la alegerile din noiembrie 2012, proces care să fie implementat în următorul ciclu electoral, precizând că poate fi vorba de 8 sau 12 noi judeţe, informează NewsIn.
"Un alt element fundamental al modernizării statului român e reorganizarea administrativă. Aici avem probleme, vă mărturisesc că această idee a primit o ripostă destul de puternică din partea partidelor politice şi a societăţii civile, dar anul acesta nu voi renunţa la ideea că până la alegerile legislative din luna noiembrie vom putea avea o lege a reorganizării administrative a ţării, lege care să intre în proces de implementare trepatată în ciclul electoral următor 2012-2016, urmând ca implementarea completă să fie la sfârşitul anului 2016", a spus Băsescu, la cea de-a treia Gală a Ligii Studenţilor Români din Străinătate.
El a precizat că actuala structură este o frână în dezvoltarea României şi, în plus, bugetul următor al UE pentru perioada 2014-2020 trebuie să găsescă România într-o structură administrativă care să  permită absorbţia eficientă a fondurilor destinate dezvoltării regiunionale.
Preşedintele a precizat că, de exemplu, Sălajul modernizează drumuri judeţene de la nord către centru, în timp ce judeţul limitrof nu are aceleaşi priorităţi şi modernizează drumurile de la est la vest.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS