5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimarul municipiului Orşova nu renunţă la funcţie

Primarul municipiului Orşova nu renunţă la funcţie

Al doilea municipiu ca număr de locuitori din judeţul Mehedinţi a rămas fără primar. Ieri-dimineaţă, în jurul orei 9.00, subprefectul judeţului a emis un ordin prin care primarul din Orşova, Constantin Brăgaru, a fost eliberat din funcţie, fiind declarat incompatibil. Incompatibilitatea a fost descoperită în urmă cu aproape o jumătate de an de un raport întocmit de ANI, din care a reieşit faptul că pe o perioadă de patru luni, primarul ar fi administrat şi o firmă. Primarul nici nu vrea să audă de ordinul subprefectului.
„În această dimineaţă (ieri – n.r.), Prefectura Mehedinţi a emis un ordin, primul pe acest an, prin care s-a decis suspendarea din funcţie a primarului municipiului Orşova, Constantin Brăgaru, pe motiv de incompatibilitate descoperită de ANI. Atribuţiile primarului sunt luate de viceprimar. Ordinul Prefecturii semnat de mine are efect imediat. Chiar dacă se face contestaţie, până la soluţionarea acesteia, primarul este eliberat din funcţie“, a declarat Ioan Suru, subprefect de Mehedinţi.
Proaspăt ieşit din spital, edilul din Orşova spune că o eliberare din funcţie a unui primar poate fi făcută doar de către prefect, iar în cazul său subprefectul a semnat în locul prefectului ca să îl preseze să treacă la UNPR. Edilul spune că totul se întâmplă din cauză că a renunţat la susţinerea PDL.
„Eu nu recunosc semnătura domnului prefect pe actul pe care l-am primit, un ordin prin care eu aş fi eliberat din funcţie. Totul se întâmplă din cauza presiunilor politice făcute asupra mea să mă înscriu pe listele UNPR. Eu am fost ales prin sufragiu universal cu 3.200 de voturi şi nu este legal să fiu suspendat de un habarnist de subprefect care nu are nici un drept să facă asta. ANI m-a declarat incompatibil după ce a făcut un raport, raport pe care eu l-am atacat şi există un proces în acest sens. I-aş ruga pe domnul prim-ministru şi pe domnul ministru al administraţiei şi internelor să îl mai recicleze pe acest subprefect şi să-l trimită la şcoală“, a declarat Constantin Brăgaru, primarul municipiului Orşova.
Deşi există un proces pe rol intentat de către edilul din Orşova împotriva deciziei ANI şi are dată de judecată pe 20 ianuarie, subprefectul de Mehedinţi a emis ordinul de suspendare din funcţie.
• Alin Ghiciulescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS