5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate România a trimis amendamente la Acordul de Guvernanţă Economică

România a trimis amendamente la Acordul de Guvernanţă Economică

România a trimis amendamente la Acordul de Guvernanţă Economică, decis la summitul din 8 şi 9 decembrie, a precizat azi Ministerul Afacerilor Europene, potrivit NewsIn.
Amendamentele nu pot fi însă făcute publice, atât timp cât se derulează negocierile privind forma finală a Acordului de Guvernanţă Economică.
Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene Olivier Bailly a anunţat, azi, în cadrul briefingului de presă, că mai multe state şi Comisia Europeană au trimis amendamente scrise la Acordul de Guvernanţă Economică.
La Consiliul European de Iarnă din 8 şi 9 decembrie, liderii europeni nu au reuşit să-l convingă pe premierul britanic, David Cameron, să accepte modificarea Tratatului European.
În urma blocajului, liderii europeni au decis ca cele 17 state care fac parte din zona euro să negocieze un nou acord interguvernamental pentru consolidarea disciplinei fiscale, iar lor li se vor alătura şase ţări, printre care România, care în prezent nu au aderat la moneda comună. Alte patru ţări, Ungaria, Cehia, Danemarca şi Suedia, au cerut răgaz pentru a-şi consulta parlamentele. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS