12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate Propunerea ca procedura falimentului să se aplice şi reasiguratorilor va fi discutată mâine de Guvern

Propunerea ca procedura falimentului să se aplice şi reasiguratorilor va fi discutată mâine de Guvern

Proiectul de modificare a legii falimentului, în sensul ca procedura să fie aplicată şi în cazul societăţilor care practică numai reasigurarea (reasiguratori puri), ar putea fi dezbătut mâine, la Palatul Victoria, informează NewsIn.
Actul normativ pentru modificarea şi completarea Legii nr. 503/2004 privind redresarea financiară şi falimentul societăţilor de asigurare ar putea fi inclus pe agenda de lucru a şedinţei de Guvern din data de 4 ianuarie 2012, a anunţat azi Executivul.
Ca schimbări preconizate se are în vedere „introducerea unor prevederi de ordin tehnic în Legea 503/2004, specifice activităţii de asigurare, astfel încât să se asigure premisele necesare pentru o bună funcţionare a mecanismelor instituite prin acest act normativ”, se precizează în expunerea de motive anexată actului normativ.
O altă modificare ce va fi adusă Legii nr.503/2004 se referă la „protejarea intereselor legitime şi a drepturilor creditorilor de asigurări, prin reglementarea unui termen special de prescripţie de 5 ani, în care Fondul de garantare va putea plăti indemnizaţiile/despăgubirile (faţă de termenul general de 3 ani).”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS