14.8 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Poliţiştii rutierişti doljeni au acţionat pe drumurile naţionale şi europene

Dolj: Poliţiştii rutierişti doljeni au acţionat pe drumurile naţionale şi europene

Lucrători ai Biroului Drumuri Naţionale şi Europene, ai Biroului Rutier Craiova, ai Poliţiilor Municipale Băileşti şi Calafat, dar şi ai Poliţiei Oraşului Filiaşi au acţionat pentru prevenirea şi combaterea evenimetelor care au drept cauză conducerea autovehiculelor pe drumurile publice cu o viteză mai mare decât cea legală. Poliţiştii au constatat, în cadrul activităţilor desfăşurate, 110 abateri de natură contravenţională pentru care au aplicat sancţiuni contravenţionale în sumă totală de 16.790 de lei, dintre acestea 74 pentru depăşirea vitezei legale. De asemenea, au fost ridicate în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 6 permise de conducere.
Efectivele Biroului Rutier Craiova au organizat şi executat o acţiune în municipiu pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la consecinţele nerespectării regimului legal de viteză, neportul centurii de siguranţă şi utilizarea telefonului mobil în timpul mersului fără dispozitiv de tip ”mâini libere”.
Agenţii de poliţie rutieră au controlat 73 de autovehicule şi au legitimat 89 de persoane. Au fost aplicate 34 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcări ale normelor rutiere, valoarea acestora fiind de 4.760 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS