10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Festivalul “Rock, Jazz, Folk” a luat startul astăzi

Craiova: Festivalul “Rock, Jazz, Folk” a luat startul astăzi

Festivalul Naţional Studenţesc „Rock, Jazz, Folk”, desfăşurat în perioada 7-9 decembrie la Craiova, a debutat astăzi. Începând cu ora 19.45, Casa de Cultură a Studenţilor a fost gazda unei seri dedicate în întregime jazz-ului. Fiindcă ediţia de anul acesta, cea cu numărul 19, are şi o parte de concurs, pe scenă au urcat trei trupe de jazz, şi anume Mihaela Pătran & Art (Casa de Cultură a Studenţilor din Craiova), Plenty (Casa de Cultură a Studenţilor din Sibiu) şi Jump (Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca). Toate au fost urmărite atent de către juriu, format din Florian Lungu, Florin Şişu şi Gabriel Vlăduţ, care a fost şi prezentatorul spectacolului. Premiul pentru jazz a mers, astfel, la trupa Casei de Cultură a Studenţilor din Sibiu, Plenty, despre care Florian Lungu a mărturisit că au fost organizaţi aşa cum trebuie şi şi-au meritat pe deplin distincţia.

Invitaţii din cadrul recitalului din această seară au fost trupa Basorelief, reunită după 30 de ani de pauză, şi Guilty Lemon (Sibiu), care abordează stilul fusion şi pregăteşte primul material discografic.

Seara de mâine va fi dedicată folkului şi rock-ului, iar trupele invitate să susţină recitaluri sunt Avatar şi Viţa de Vie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS