11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoar 25 din 54 de proiecte au trecut de votul consilierilor locali

Doar 25 din 54 de proiecte au trecut de votul consilierilor locali

Din 54 de proiecte de hotărâre aflate pe masa consilierilor locali din Craiova la şedinţa de ieri, doar 25 au fost aprobate. Restul fie nu au putut fi votate pentru că nu se îndeplineau condiţiile de cvorum, din cauza retragerii din şedinţă a consilierilor USL, fie au fost respinse sau retrase de pe ordinea de zi. Cele mai multe discuţii s-au iscat la aprobarea proiectelor care vizau Planul Urbanistic Zonal şi ele au pornit de la avizele date de comisii.
Unele au primit avize nefavorabile din partea Comisiei tehnice formate din specialişti, altele de la Comisia de urbanism. Când ambele comisii au dat avize favorabile, proiectele au primit votul consilierilor. „Noi nu am dat nici un aviz favorabil la ceea ce Comisia tehnică a dat aviz negativ. Discuţii au fost atunci când, din punctul nostru de vedere, construcţia nu se impunea în zona respectivă, fie pentru că nu existau locuri de parcare suficiente şi se încurca traficul, fie pentru că, prin plasament, deranja locuitorii din zonă“, a explicat Marian Vasile, preşedintele Comisiei de urbanism din cadrul Primăriei Craiova.
A existat şi un caz când un proiect cu aviz negativ la comisii a trecut de votul consilierilor. Este vorba de extinderea unui imobil, cu destinaţie de pensiune, situat pe strada Matei Basarab, numărul 15. „Imobilul avea probleme cu locurile de parcare. Acestea erau prevăzute în proiect în altă parte decât unde se afla clădirea. S-a venit ulterior cu un alt proiect, cu o parcare subterană, şi atunci a fost votat“, a mai spus Marian Vasile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII