29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitate Finlanda nu-şi schimbă poziţia faţă de aderarea României la Schengen înainte de următorul raport CE

Finlanda nu-şi schimbă poziţia faţă de aderarea României la Schengen înainte de următorul raport CE

Ambasadoarea Finlandei la Sofia, Tarja Laitiainen, a declarat pentru Deutsche Welle că ţara sa nu-şi va schimba poziţia de împotrivire faţă de aderarea României şi Bulgaria la Schengen înainte de publicarea următorului raport al Comisiei Europene privind progresele din justiţie, scrie Sofia Echo.
"Nu suntem siguri că existenţa unui echipament modern de securitate la graniţele Bulgariei reprezintă o garanţie suficientă în ceea ce priveşte combaterea criminalităţii transfrontaliere. Pentru că în spatele acestui echipament stau oameni, iar unii dintre ei nu sunt de încredere", a declarat ambasadoarea, citată şi de NewsIn. "Problema Sofiei este în a respecta regulile şi aplicarea legilor", a adăugat Tarja Laitiainen.
Ea a explicat că împotrivirea Finlandei faţă de includerea României şi Bulgariei în spaţiul Schengen a fost determinată de corupţia din ambele state şi de ineficienţa sistemelor lor judiciare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS