32.8 C
Craiova
duminică, 9 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePărinţii care muncesc în străinătate ar putea fi obligaţi să-şi încredinţeze copiii prin act notarial

Părinţii care muncesc în străinătate ar putea fi obligaţi să-şi încredinţeze copiii prin act notarial

Deputatul PDL Petru Călian a iniţiat o lege pentru a proteja copiii rămaşi în ţară după plecarea părinţilor la muncă. Potrivit realitatea.net, deputatul a propus ca autorităţile să verifice îndeplinirea unor condiţii de către familia minorului şi chiar să aibă puterea de a încredinţa copiii în centre de plasament. În baza iniţiativei lui Călian, părinţii care au copii minori în îngrijire şi doresc obţinerea unui contract de muncă în străinătate ar avea obligaţia de a notifica autorităţilor intenţia de a pleca din ţară cu 30 de zile înainte de părăsirea domiciliului stabil. Aceştia trebuie să nominalizeze persoana în întreţinerea şi îngrijirea căreia va rămâne minorul, acordul de îngrijire fiind concretizat printr-un act notarial.
Propunerea responsabilizează autorităţile ca în timp de 30 de zile de la depunerea dosarelor să verifice respectarea condiţiilor de către părinţii care intenţionează să plece la muncă în străinătate. Pe perioada încredinţării minorilor se vor întocmi lunar rapoarte de evaluare pentru o mai bună monitorizare a acestora, iar în cazul în care persoanele nominalizate nu respectă cerinţele prevăzute de lege, minorul va putea fi încredinţat unui centru de plasament.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU