12.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMAE a inaugurat Centrul consular de crize

MAE a inaugurat Centrul consular de crize

Ministrul Ministerului Afacerilor Eexterne (MAE) Teodor Baconschi a inaugurat, astăzi, Centrul consular de crize, pentru a oferi un răspuns rapid la solicitările cetăţenilor români aflaţi în situaţii de urgenţă în străinătate, informează NewsIn.
Ministrul Teodor Baconschi a explicat că înfiinţarea Centrului consular de crize a fost decisă pentru a creşte capacitatea de a gestiona crizele consulare, în coordonare cu celelalte instituţii româneşti competente şi cu partenerii din UE. 
"Am putut constata în ultimii câţiva ani că situaţiile de criză consulară s-au înmulţit. Am avut câteva experienţe pe care le-am gestionat bine, cum a fost situaţia din Libia, când, graţie cooperării MAE- MAPN, am reuşit să stabilim un pod aerian prin La Valetta şi să evacuăm în bune condiţii aproape 800 de cetăţeni români aflaţi în pericol", a declarat ministrul de externe.
El a adăugat că asemenea crize consulare sunt oricând posibile şi acestea ar putea apărea nu doar în urma recentelor evoluţii din spaţiul arab, dar şi în urma unor dezastre naturale, cum a fost cazul după tsunami-ul din Japonia sau în urma unor crize umanitare, cum a fost aceea din Haiti, dar şi după crize politice legate de războaie civile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU