22.3 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBulgaria: Tensiunile dintre bulgari şi romi s-au diminuat

Bulgaria: Tensiunile dintre bulgari şi romi s-au diminuat

Tensiunile dintre localnici şi comunitatea de romi din satul Katuniţa, situat în sudul Bulgariei, s-au diminuat, iar situaţia a rămas calmă în noaptea de duminică spre luni, informează Mediafax. Cu toate acestea, sute de poliţişti şi pompieri se află în continuare în sat pentru a supraveghea toate punctele unde ar putea izbucni conflicte.
Mai mulţi locuitori din Katuniţa au declarat că vor continua protestele până ce familia liderului romilor Kiril Raşkov, supranumit Regele Kiro, va fi deportată şi se va aplica legea.
Tensiunile în toată regiunea Plovdiv au escaladat după ce apropiaţi ai lui Raşkov din districtul Stolipinovo din Plovdiv l-au accidentat mortal, vineri, pe tânărul Anghel Petrov, în vârstă de 19 ani, originar din Katuniţa. Accidentul a generat proteste violente care au culminat sâmbătă seara cu un atac asupra proprietăţilor lui Raşkov.
Cu o zi înainte de incident, pe profilul de Facebook al unuia dintre nepoţii lui Raşkov a fost postat următorul mesaj: "Cel care este inamicul meu trebuie să moară într-un accident rutier!".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII