19.8 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate Un satelit american va cădea astăzi pe Pământ, dar nu în America

Un satelit american va cădea astăzi pe Pământ, dar nu în America

Un satelit american de mărimea unui microbuz urmează să cadă pe Pământ astăzi, dar aparent nu în America de Nord, după cum a precizat NASA, fără să poată oferi, ieri, alte detalii legate de oră şi loc, informează Agerpres, citând AFP.
Agenţia spaţială americană a dat asigurări că riscul "este extrem de redus" pentru ca o fiinţă omenească din cele şapte miliarde de locuitori să fie lovită de una din cele 26 de bucăţi ale satelitului ce vor rămâne intacte după reintrarea în atmosfera terestră. 
Există o şansă la 3.200 pentru ca cineva, dintr-o zonă oarecare a lumii, să fie lovit de unul din aceste resturi, ceea ce, pe o planetă a cărei suprafaţă este în proporţie de 90 la sută nelocuită, înseamnă o probabilitate de 0,03 la sută. 
"Intrarea în atmosferă a satelitului ieşit din funcţiune, cu o masă de 6,7 tone, este aşteptată la 23 septembrie, între orele 16.00 şi 22.00 GMT (vineri 19.00, sâmbătă 01.00, ora României), a făcut cunoscut NASA în buletinul său dat publicităţii. 
"Este încă prea devreme pentru a face o predicţie mult mai exactă în legătură cu ora şi zona de revenire în atmosferă", a adăugat agenţia care a promis detalii în plus în următoarele 24 de ore
Satelitul a fost plasat pe orbita circumterestră în 1991 de naveta Discovery pentru a studia straturile superioare ale atmosferei, iar din 2005 este nefuncţional.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII