18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate Românii din Spania cer în instanţă anularea deciziei de a restricţiona accesul pe piaţa muncii

Românii din Spania cer în instanţă anularea deciziei de a restricţiona accesul pe piaţa muncii

Federaţia Asociaţiilor de Români din Europa (FADERE) a atacat la Tribunalul Suprem legea emisă de Spania prin care a fost restricţionat accesul pe piaţa muncii pentru români, cerând anularea totală sau parţială a restricţiilor şi suspendarea măsurii până la pronunţarea unei decizii finale.
În cererea depusă la instanţă, FADERE solicită anularea totală sau parţiala a restricţiilor care afectează muncitorii români. De asemenea, FADERE cere suspendarea imediată a restricţiilor până în ziua sentinţei.
"Acest timp fără restricţii este suficient ca românii deja prezenţi în Spania care au avut dreptul la muncă şi care pe 22 iulie l-au pierdut să meargă şi să se înscrie în registrele oficiilor de muncă", au spus reprezentanţii FADERE.
În 11 august, Comisia Europeana (CE) a aprobat solicitarea Spaniei de a restricţiona accesul lucrătorilor români pe piaţa forţei de muncă până la data de 31 decembrie 2012. Totuşi, Comisia Europeană preciza că nu Madridul, ci Bruxellesul va decide când se va ridica restricţia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS