22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateONGFest - Târgul Economiei Sociale ajunge la Craiova

ONGFest – Târgul Economiei Sociale ajunge la Craiova

ONGFest – Târgul Economiei Sociale ajunge weekend-ul acesta la Craiova. Pentru două zile,  Esplanada Teatrului Naţional "Marin  Sorescu" devine o scenă deschisă a societăţii civile craiovene. Peste 25 de organizaţii s-au înscris la eveniment. Acestea vor avea ocazia de a-şi expune programele şi proiectele publicului larg şi de a intra în contact cu cetăţenii.
Timp de o lună şi jumătate, între 9 septembrie şi 16 octombrie, caravana îşi va stabili tabăra în Iaşi, Bacău, Miercurea – Ciuc, Sibiu, Craiova, Cluj – Napoca, Oradea, Timişoara şi Constanţa. În acest weekend, evenimentele ONGFest – Târgul Economiei Sociale vor avea loc în 3 locaţii diferite: Sibiu, Craiova şi Miercurea Ciuc.
Coordonatori locali şi partenerii evenimentului sunt Asociaţia CRONO (Centrul de Resurse pentru Organizaţiile Non-Profit din Oltenia) şi Asociaţia Română a Tinerilor cu Iniţiativă (ARTI). Evenimentele ONGFest – Târgul Economiei Sociale din Craiova au loc cu sprijinul Primăriei Municipiului Craiova.
Weekend-ul acesta Craiova găzduieşte ONGFest – Târgul Economiei Sociale. Evenimentul, care a început pe 9 septembrie în Bucureşti, va traversa întreaga ţară şi se va încheia pe 16 octombrie. Esplanada Teatrului Naţional “Marin Sorescu” este locul în care cele peste 25 de organizaţii înscrise în eveniment îşi aşteaptă vizitatorii.
Ca de obicei, componenţa expoziţională este completată de o serie de seminarii şi workshopuri, pe teme precum economia socială, educaţia globală, programe private de finanţare a întreprinderilor sociale, cooperativa consumatorilor responsabili. Partenerii locali vor susţine seminarii în cadrul cărora se va vorbi despre iniţierea unui centru de resurse pentru întreprinderile sociale din Oltenia şi despre proiectele comunitare ale organizaţiilor de romi.
Seria evenimentelor din cadrul caravanei ONGFest – Târgul Economiei Sociale a început la Bucureşti. Manifestarea, care anul acesta a fost organizată sub numele de Târgul Economiei Sociale, a fost deschisă în cadrul Conferinţei Naţionale a Economiei Sociale. Rapoartele prezentate au evidenţiat rolul şi ponderea economiei sociale în România, angajator a 3,3% din totalul forţei de muncă salariate din România. Cu această ocazie a fost lansat primul Atlas al Economiei Sociale, o publicaţie care prezintă datele esenţiale la zi de natură economică şi financiară ale organizaţiilor de economie socială din România şi anume: asociaţii şi fundaţii, casele de ajutor reciproc ale salariaţilor, casele de de ajutor reciproc ale pensionarilor, cooperative meşteşugăreşti, cooperative de consum şi cooperative de credit.
Caravana ONGFest este o platformă unică de comunicare directă, la nivel național, pentru toate cele trei sectoare (public, de afaceri, nonprofit). În acest mod, este facilitata dezvoltarea parteneriatelor între ONG-uri, instituții publice și companii.
Campania este susţinută în mod activ de trei persoane publice, recunoscute pentru implicarea lor în comunitate. Raed Arafat, Melania Medeleanu şi Adrian Despot au răspuns afirmativ invitaţiei organizatorilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU