25.6 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitate Camera de Comerţ româno-olandeză susţine aderarea României la Schengen

Camera de Comerţ româno-olandeză susţine aderarea României la Schengen

Aderarea României la zona Schengen ar fi benefică atât pentru libera circulaţie a persoanelor, cât şi a bunurilor, a declarat, într-un comunicat, preşedintele Camerei de Comerţ româno-olandeze, Peter de Ruiter, potrivit NewsIn.
Astfel, va fi facilitat comerţul intracomunitar şi va fi stimulată atractivitatea României pentru investiţiile străine directe în sectoare precum producţia, asamblarea, transportul şi logistica, a precizat Peter de Ruiter.
Acesta a mai spus că, deşi organizaţia pe care o conduce este de acord cu intensificarea activităţilor împotriva evaziunii fiscale şi criminalităţii transfrontaliere, toate controalele efectuate de autorităţile române ar trebui să fie nediscriminatorii şi să nu vizeze un anumit sector economic sau o anumită comunitate de afaceri.
„Organizaţia noastră a subliniat în permanenţă oficialilor olandezi, precum şi marilor investitori olandezi, enormele oportunităţi economice pe care le oferă România în diferite sectoare precum transportul şi logistica, agricultura, energia, managementul apelor menajere şi utilităţile. Suntem de părere că ar fi în interesul tuturor ca autorităţile de la Haga să ne asculte argumentele”, a declarat directorul executiv al NRCC, Richard Reese.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU