18.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlanda condiţionează votul pozitiv pentru România de raportul MCV din vara lui 2012

Olanda condiţionează votul pozitiv pentru România de raportul MCV din vara lui 2012

Ministrul olandez al imigraţiei, Gert Leers, a declarat azi, la Bruxelles, că Olanda nu îşi va da acordul pentru aderarea României la Schengen decât dacă raportul pe justiţie din vara anului viitor va confirma că lupta anticorupţie merge ireversibil în direcţia cea bună, informează NewsIn.
De asemenea, ministrul olandez al imigraţiei, Gerd Leers, a declarat  că nu poate sprijini aderarea României şi Bulgariei la Schengen, pentru că aceste ţări pun în prezent o problemă de încredere, iar acceptarea lor ar transmite cetăţenilor UE că se abdică de la standardele UE. "Am decis să spunem "Nu" aderării României şi Bulgariei la Schengen, pentru că nu există un stat de drept deplin în aceste ţări", a anunţat ministrul şi a citat din concluziile raportului CE pe justiţie din 2011, dând ca exemplu, în cazul României, faptul că CE spune că "progresele în lupta anticorupţie trebuie să continue", iar în cazul Bulgariei a invocat achitări în procesele de mare corupţie.
"Când aceste ţări s-au alăturat UE, în 2007, deja le-am spus că era prea devreme instituind Mecanismul pentru Cooperare şi Verificare", a menţionat ministrul olandez al imigraţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS