25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateHagi, Nadia şi Năstase - oaspeţi de lux în Craiova

Hagi, Nadia şi Năstase – oaspeţi de lux în Craiova


Ilie Năstase, Gheorghe Hagi şi Nadia Comăneci au sosit ieri după-amiază la Craiova pentru a promova sportul în rândul copiilor, dar şi turneul de tenis BRD Năstase – Ţiriac Trophy, care are loc în aceste zile la Bucureşti. Cei trei mari sportivi ai României au fost aşteptaţi în faţa primăriei de către Antonie Solomon, care i-a invitat în sala de şedinţe. „Nu stăm mult la Craiova, facem un tur la repezeală şi plecăm. Poate cu altă ocazie să venim şi să stăm mai mult pe aici“, a dorit să precizeze Ilie Năstase. Cel mai greu a ajuns în sală Nadia Comăneci, ţinută în loc de craiovenii aflaţi în trecere prin faţa primăriei şi care nu au ratat ocazia să ia un autograf „reginei de la Montreal“. Cei trei „ambasadori ai sportului“ nu au venit singuri în Bănie, ci însoţiţi de foştii mari tenismeni Younes El Aynaoui, Yannick Noah, Mansour Bahrami şi Andrei Pavel, împreună cu care vor merge în şase oraşe din ţară şi vor susţine meciuri demonstrative.

Hagi: Apăs pe buton şi aduc Craiova în „A“

Fostul căpitan al naţionalei de fotbal a României, Gheorghe Hagi, a fost pus pe glume la întâlnirea de la primărie. S-a aşezat la masa unde se afla staţia de sonorizare a sălii şi a spus cu voce tare: „Eu stau aici, la butoane. Apăs pe acest buton şi aduc din nou Universitatea Craiova în prima ligă, o să vedeţi!“. Hagi s-a lăsat înduplecat cu greu de Solomon să urce la prezidiu alături de ceilalţi invitaţi, acolo „unde se vor ţine de acum înainte şedinţe periculoase“, după cum s-a exprimat primarul Craiovei. Solomon le-a reamintit celor prezenţi investiţiile făcute în tenis: „Ilie Năstase ştie ce a făcut municipalitatea craioveană pentru sportul alb, o bază deosebită în Lunca Jiului“. „Aşa este, centrul e fantastic şi acolo pot să se formeze jucători valoroşi“, a confirmat Năstase.
În schimb, pentru Nadia Cămăneci a fost prima vizită în Bănie după Revoluţie. „Mă bucur că am revenit în Craiova după mulţi ani, din 1982. Am văzut copii entuziasmaţi şi asta mă bucură. Suntem ambasadorii sportului românesc şi facem un pas înainte, dar în promovarea sportului trebuie să se implice şi societăţile cu bani din România“, a spus marea gimnastă.

Yannick Noah, pierdut pe drum

De la primărie, „ambasadorii sportului“ s-au oprit la prefectură, unde au fost invitaţi să semneze în cartea de onoare a judeţului. De la eveniment a lipsit la început Yannick Noah. Francezul s-a pierdut de grup, însă a fost „recuperat“ până la urmă de organizatori. „Ce face Yannick, iar a dispărut? Poate a găsit vreo mulatră şi ne-a părăsit“, se întrebau în glumă prietenii tenismanului.
Oaspeţii au poposit apoi în Piaţa „Mihai Viteazul“, unde erau aşteptaţi de sute de copii dornici de autografe. Au fost primiţi cu urale, iar cei mai solicitaţi pentru fotografii şi autografe au fost, cum era de aşteptat, Hagi, Nadia şi Năstase. „Trebuie ca părinţii să conştientizeze că sportul este important pentru sănătatea copilului, chiar dacă el nu face performanţă. În SUA, copiii sunt ocupaţi cu tot felul de activităţi. Când sunt mici, ei nu ştiu exact ce vor să facă, dar trebuie ajutaţi într-un fel sau altul. Este o necesitate practicarea sportului. Copiii au idoli şi prin prezenţa noastră sperăm să-i determinăm să facă sport. Ei reacţionează bine când li se creează anumite condiţii. Trebuie să chemăm copilul să facă sport până la 14 ani, apoi cel care va fi dotat va continua să facă sport de performanţă“, a afirmat Nadia Comăneci.

„Ştiinţa nu are cum să nu mai existe“

La rândul său, Gică Hagi a fost asaltat cu întrebări legate de fotbal, punctul sensibil fiind Universitatea Craiova. „Nu e bine că nu mai este Universitatea, dar trebuie luat totul de la capăt. Ştiinţa nu are cum să nu mai existe. Cu ambiţia şi forţa oltenească se va reuşi crearea unei alte echipe puternice care să ajungă acolo unde a fost odată. În viață mai sunt şi momente din acestea. E foarte sărac fotbalul fără Craiova, pentru că este una dintre echipele care a creat istoria fotbalului românesc“, a spus Hagi.
În timp ce Năstase, Hagi şi Nadia dădeau autografe, pe terenul de tenis amenajat special în faţa prefecturii, Younes El Aynaoui, Andrei Pavel, Yannick Noah şi Mansour Bahrami făceau spectacol. Ultimii doi, care au format o pereche, au fost şi responsabilii cu voia bună, loviturile şi mişcările lor încântând publicul. Mingile înălţate la zeci de metri, care cădeau direct în buzunarul lui Bahrami, servele lui Yannick Noah şi replicile lui Andrei Pavel au atras numeroase aplauze. În joc a intrat şi Ilie Năstase, iar spectacolul a devenit complet. Evenimentul s-a încheiat cu un schimb de mingi între micuţii tenismeni din Bănie şi cele cinci vedete ale sportului alb.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII