19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRusia nu dramatizează situaţia în cazul acordului încheiat de SUA cu România

Rusia nu dramatizează situaţia în cazul acordului încheiat de SUA cu România

Rusia este preocupată de planurile americane de desfăşurare a elementelor scutului antirachetă în România şi Turcia, dar "nu dramatizează" situaţia, a declarat unul dintre viceminiştrii de externe de la Moscova, potrivit RIA Novosti citată de NewsIn.
"Nu e nimic nou pentru noi în înţelegerile încheiate cu România şi Turcia. Nu e nimic dramatic în aceasta", a declarat Serghei Riabkov.
"Suntem preocupaţi mai întâi de toate de modul în care este consolidat scutul antirachetă şi faptul că poziţia noastră este ignorată nu aduce niciun fel de garanţie că viitorul sistem nu va fi îndreptat împotriva noastră", a adăugat diplomatul.
Rusia şi-a exprimat întotdeauna împotrivirea faţă de desfăşurarea sistemelor antirachetă în apropierea graniţelor sale, susţinând că percepe acest fapt drept o ameninţare la adresa securităţii.
NATO afirmă că este nevoie de acest scut – ce ar urma să fie desfăşurat în Mediterana, Polonia, România şi Turcia – pentru a contracara o eventuală ameninţare din partea unor ţări precum Iranul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS