19.4 C
Craiova
joi, 13 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJohnny Răducanu a fost înmormântat azi la mânăstirea Cernica

Johnny Răducanu a fost înmormântat azi la mânăstirea Cernica

Muzicianul Johnny Răducanu, care s-a stins din viaţă luni, la vârsta de 79 de ani, în urma unui stop cardio-respirator, a fost înmormântat azi, lângă soţia sa, la mânăstirea Cernica de lângă Bucureşti, informează NewsIn.
La funeralii au participat zeci de persoane – apropiaţi şi admiratori ai artistului, printre care actorul Ion Caramitru, scriitorul şi eseistul Andrei Pleşu şi realizatorul de emisiuni radio Florian Lungu.
Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Johnny Răducanu a fost depus marţi la Biserica Sfântul Silvestru din Capitală, unde a avut loc şi slujba de înmormântare.
În 2005, Răducanu a fost diagnosticat cu diabet, iar problemele sale de sănătate s-au agravat ulterior. În mai 2011, a fost supus unei intervenţii chirurgicale.
Johnny Răducanu, considerat unul dintre cele mai importanţi muzicieni de jazz din România, a făcut studii muzicale la Iaşi, Cluj şi la Conservatorul "Ciprian Porumbescu" din Bucureşti.
A lansat 14 albume şi a susţinut sute concerte în ţară şi în străinătate.
Ultimul spectacol care l-a avut ca protagonist a fost "Dialoguri şi fantezii în jazz", susţinut alături de Ion Caramitru, începând din 2007.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU