10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateExclusiv: Rommel Voicu rămâne cu pedeapsa de 21 de ani de închisoare

Exclusiv: Rommel Voicu rămâne cu pedeapsa de 21 de ani de închisoare

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a respins, aseară, recursul lui Rommel Voicu, tânărul trimis în judecată pentru uciderea elevului Andrei Goreci şi rănirea lui Cristian Manea.
Incidentul în urma căruia au fost înjunghiaţi cei doi elevi a avut loc pe 7 octombrie 2010, în apropierea Liceului „Tudor Arghezi“ din Craiova.
Trimis în judecată pentru omor calificat, tentativă de omor calificat şi port ilegal de armă albă, Rommel Voicu şi-a recunoscut fapta în faţa Instanţei, pentru a beneficia de prevederile Legii Micii Reforme în Justiţie, care aduce o micşorare cu o treime a limitelor pedepsei.
Voicu a fost condamnat de Tribunalul Dolj, pe 13 ianuarie 2011, la 16 ani şi opt luni de închisoare. Atât inculpatul cât şi familiile victimelor au contestat sentinţa dată de Tribunalul Dolj, iar pe 13 aprilie Curtea de Apel Craiova l-a condamnat la 21 de ani şi opt luni de închisoare. Voicu a contestat şi de acestă dată hotărârea instanţei, recursul judecându-se la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Aseară, judecatorii Curţii Supreme au respins ca nefondat recursul lui Voicu, acesta urmând să execute pedeapsa de 21 de ani şi 8 luni de închisoare. Hotărârea Înaltei Curţi este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII