20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi directori de la Petromservice, trimişi în judecată pentru o fraudă de 8 milioane euro

Doi directori de la Petromservice, trimişi în judecată pentru o fraudă de 8 milioane euro

Gheorghe Şupeală, director general la SC Petromservice SA (în prezent PSV Company SA) şi Zizi Anagnastopol, director financiar la aceeaşi companie, au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului General, pentru spălare de bani şi delapidare, prejudiciul estimat fiind de peste 8 milioane de euro.
În acelaşi dosar, au fost trimişi în judecată Kiss Laszlo Gyorgy, Mariana Iordăchescu şi Ionuţ Adrian Eftime, reprezentanţi ai unor societăţi comerciale.
Potrivit unui comunicat al Parchetului General, în perioada februarie-martie 2008, Gheorghe Şupeală şi Zizi Anaganstopol au încheiat cu două societăţi comerciale cu răspundere limitată, reprezentate de Gyorgy şi Iordăchescu, contracte de prestări servicii având ca obiect realizarea unor studii în schimbul sumei totale de 7.028.068 euro fără TVA.
Procurorii susţin că la încheierea contractelor nu a fost respectată procedura internă a societăţii pe acţiuni de realizare a achiziţiilor, neexistând o nevoie reală de achiziţionare a acestor servicii,
Prejudiciul cauzat SC PSV Company SA (fostă Petromservice S.A.) se cifrează la 30 milioane lei, echivalentul a 8.406.421 euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII