10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCandidaturile Bulgariei şi României la Schengen vor fi respinse joi, potrivit unor surse diplomatice

Candidaturile Bulgariei şi României la Schengen vor fi respinse joi, potrivit unor surse diplomatice

Candidaturile Bulgariei şi României la Schengen vor fi respinse de miniştrii de interne din UE joi, potrivit unor surse diplomatice, citate de NewsIn.
După ce Olanda a decis oficial să facă uz de dreptul de veto asupra aderării celor două state, la sfârşitul săptămânii trecute, şi Finlanda a făcut acelaşi lucru miercuri, sursele diplomatice au confirmat că România şi Bulgaria vor fi refuzate la reuniunea de mâine.
Evoluţia era aşteptată, în pofida speranţelor celor două ţări şi eforturilor deosebite ale preşedinţiei poloneze a UE pentru ca România şi Bulgaria să adere măcar "parţial" sau "în două faze".
Reprezentanţii Olandei şi Finlandei îşi vor explica oficial decizia în cursul reuniuni de joi din Bruxelles. Opoziţia lor la extinderea Schengen se bazează mai ales pe presiuni din partea Parlamentelor lor.
Preşedinţia poloneză a UE a spus că Polonia va face tot posibilul pentru a găsi o soluţie pentru România şi Bulgaria până la summitul liderilor UE din 17-18 octombrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII