30.5 C
Craiova
joi, 13 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmbasadorul Africii de Sud în vizită la Prefectura Dolj

Ambasadorul Africii de Sud în vizită la Prefectura Dolj

Excelenţa Sa, Pieter Swanepoel, ambasadorul Africii de Sud la Bucureşti s-a aflat miercuri, 21 septembrie, la Craiova, la invitaţia Prefectului judeţului Dolj , Nicolae Giugea. Vizita se înscrie ca o continuare a colaborării stabilite în urmă cu trei luni.  Pieter Swanepoel, şi-a exprimat atunci interesul pentru o colaborare cu mediul universitar craiovean. Ca urmare, vizita de astăzi  a avut ca scop stabilirea unor direcţii de acţiune comune.
Ambasadorul Africii de Sud la Bucureşti a vizitat Universitatea din Craiova şi a avut discuţii cu prorectorul acestei instituţii, dl. Prof.univ.dr. Nicolae Panea. Excelenţa Sa, dl Pieter Swanepoel a prezentat intenia Guvernului pe care îl reprezintă de a facilita unor studenţi din Africa de Sud să studieze în România. Domeniile de interes sunt – matematica, informatica, chimia, fizica, electrotehnica, mecanica şi IT. Prof.univ.dr. Nicolae Panea a exprimat disponibilitatea Universităţii din Craiova de a colabora, mai ales că intituţia din Craiova dispune de o bază materială bine dezvoltată, de cadre didactice pregătite şi are şi o serie de programe de învăţământ în limba engleză.
Discuţiile au continuat la UMF Craiova unde Ambasadorul Africii de Sud la Bucureşti s-a întâlnit cu prof.univ.dr. Adrian Săftoiu – rectorul Universităţii. Şi aici au fost abordate posibilităţile de cooperare în domeniul pregătirii studenţilor din Africa de Sud. S-a convenit ca partea română să prezinte programele educaţionale pe care le poate desfăşura în limba engleză, iar Ambasada Africii de Sud să prezinte aceste programe Guvernul sud african.
Excelenţa Sa, dl Pieter Swanepoel a mulţumit prefectului judeţului Dolj, dl. Nicolae Giugea pentru implicarea personală în acest proiect şi conducerii celor două universităţi pentru interesul arătat şi şi-a exprimat speranţa în reuşita colaborării.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS