10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlanda nu crede că există o legătură între blocarea florilor la vămile din România şi aderarea la Schengen

Olanda nu crede că există o legătură între blocarea florilor la vămile din România şi aderarea la Schengen

Guvernul de la Haga este precaut în legătură cu blocada florilor, seminţelor şi bulbilor din Olanda la graniţa României cu Ungaria şi dă asigurări că nu are nici un motiv să creadă că există o legătură între această decizie şi cea privind aderarea la spaţiul Schengen, informează NewsIn. Potrivit BBC News, Ministerul olandez de Externe nu a criticat România, dar un purtător de cuvânt a precizat că a fost cerută o explicaţie şi aşteaptă răspunsul.
Interdicţia pentru importurile de plante din Olanda a fost impusă la sfârşitul săptămânii trecute, autorităţile române susţinând că a fost identificată o bacterie periculoasă pe flori şi bulbi. Ieri, membrii creştin-democraţi olandezi ai Parlamentului European au spus că este vorba de un şantaj şi că momentul pentru aceste controale şi suspiciuni este suspect. Săptămâna trecută, ministrul pentru imigraţie, Gerd Leers, a anunţat că Olanda se va opune aderării României şi Bulgariei la Schengen, pentru că nici una dintre cele două ţări nu a depus suficiente eforturi pentru a combate corupţia.
Chestiunea va fi discutată joi, la Bruxelles, în Consiliul pentru justiţie şi afaceri interne.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII