20.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitate MTI ia măsuri pentru deschiderea navigaţiei pe Dunăre pe timp de noapte

MTI ia măsuri pentru deschiderea navigaţiei pe Dunăre pe timp de noapte

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, a semnat un ordin privind numirea Comisiei de constatare a condiţiilor pentru deschiderea navigaţiei pe timp de noapte pe sectorul Dunării cuprins între rada Sulina şi mila marină 34, potrivit unui comunicat al MTI.
Astfel, structura autorităţii de control este alcătuită din: preşedinte, Directorul Navigaţie A.F.D.J. – R.A. Galaţi, nouă membri cu funcţii în cadrul instituţiilor din sectorul naval, ca Autoritatea Navală Română, Căpitănia Zonală Tulcea, D.G.R.T. – S.R.T.N., Administraţia Fluvială a Dunării de Jos R.A. – Galaţi, A.F.D.J. – R.A. Galaţi, S.C. Canala Services S.R.L., S.C. Rompilot S.R.L. Galaţi şi un secretar din cadrul Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos – R.A. Galaţi, se mai arată în comunicat.
Atribuţiile Comisiei sunt acelea de a constata dacă sistemul de semnalizare plutitor şi costier asigură navelor maritime condiţii pentru navigaţia pe timp de noapte de la rada Sulina până la mila marină 34 şi întocmirea, în termen de cinci zile de la finalizarea constatării, a unui raport în care vor fi prezentate concluziile din care să reiasă dacă sunt îndeplinite condiţiile de desfăşurare în siguranţă a navigaţiei pe timp de noapte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS