22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBox – Rudel Obreja: TAS a suspendat decizia AIBA privind FR Box

Box – Rudel Obreja: TAS a suspendat decizia AIBA privind FR Box

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) a admis cererea Federaţiei Române de Box de a suspenda decizia AIBA privind dezafilierea forului de la Bucureşti, a declarat, marţi, preşedintele FRB, Rudel Obreja.  "Este a doua victorie a noastră. Prima a fost că au acceptat boxerii la presiunea noastră" , a declarat Obreja, pentru Mediafax.

Luni, Federaţia Română de Box anunţase, într-un comunicat, că ANST a ajuns la concluzia că întrunirea celor cinci membri ai Biroului Federal al FRF Box din 9 septembrie, în urma căreia a fost convocată AG a forului pentru 24 septembrie, a fost ilegală.

Mai mulţi membri ai Biroului Federal al Federaţiei Române de Box au decis, la 9 septembrie, convocarea unei Adunări Generale Extraordinare, în data de 24 septembrie, pentru a-l revoca din funcţie pe preşedintele forului, Rudel Obreja.

Conform vicepreşedintelui FR Box, Fănel Trandafir, hotărârea de convocare a Adunării Generale Extraordinare a fost luată ca urmare a situaţiei create odată cu decizia AIBA de a dezafilia forul de la Bucureşti. Trandafir a menţionat că intenţia sa şi a structurilor sportive afiliate la FR Box este de a salva boxul românesc.

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, afirma că şedinţa Biroului Federal nu a avut loc într-un cadru legal, astfel că decizia este nulă. "Nişte ameţiţi din Biroul Federal au decis să convoace o Adunare Generală Extraordinară pentru data de 24 septembrie. Ei s-au întâlnit într-un cadru nelegal, pentru că doar preşedintele federaţiei poate cere o şedinţă a Biroului Federal, astfel că decizia lor se loveşte de nulitate. Adunarea Generală convocată legal este cea din 28 octombrie. Eu nici dacă îmi dădeam demisia de şapte ori nu se putea face o adunare generală mai devreme de 45 de zile, pentru că aşa spune regulamentul", a explicat, atunci, Obreja.

Preşedintele FR Box, Rudel Obreja, se află de mai mult timp în conflict cu conducerea AIBA, care îi cere demisia din funcţia de preşedinte al FR Box. AIBA a notificat, la 9 august, FR Box că va fi dezafiliată dacă Obreja nu renunţă la funcţia sa până la 31 august şi a pus în aplicare excluderea forului român în data de 6 septembrie. Această decizia a federaţiei internaţionale îi împiedica pe boxerii români să participe la competiţiile de calificare la Jocurile Olimpice, printre care se numără şi Campionatele Mondiale de la Baku. Ulterior, Asociaţia Internaţională de Box Amator (AIBA) le-a permis pugiliştilor şi antrenorilor români să participe la CM, sub steagul AIBA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU