32.8 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 1.000 de militari participă la un exerciţiu găzduit de România, Bulgaria şi Ucraina

Peste 1.000 de militari participă la un exerciţiu găzduit de România, Bulgaria şi Ucraina

Peste 1.000 de militari din Forţele pentru Operaţii Speciale participă, în perioada 12-24 septembrie, la un exerciţiu găzduit de România, Bulgaria şi Ucraina, informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN) printr-un comunicat remis astăzi agenţiei NewsIn. Potrivit MApN, alături de militarii celor trei ţări gazdă mai participă şi personal din Croaţia, Lituania, Norvegia, Polonia, SUA şi Ungaria.
Sâmbătă, la Centrul Administrativ Mihail Kogălniceanu, va avea loc ceremonia de deschidere a exerciţiului, denumit "Jackal Stone 2011" (JS 11), iar în Portul militar Constanţa, începând cu ora 11.00, se va desfăşura un exerciţiu demonstrativ. Comandamentul întrunit va funcţiona pe perioada exerciţiului în Centrul Administrativ Mihail Kogălniceanu. Scopul principal al acţiunii este promovarea cooperării şi interoperabilităţii între structurile implicate, prin antrenamente în comun în vederea armonizării tacticilor şi procedurilor utilizate.
Aflat la a patra ediţie, exerciţiul "Jackal Stone 2011" este cea mai importantă activitate de instruire comună a Forţelor pentru Operaţii Speciale din Europa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS