13.1 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate Eutanasierea câinilor, decisă de administraţia locală, numai după consultarea cetăţenilor

Eutanasierea câinilor, decisă de administraţia locală, numai după consultarea cetăţenilor

Comisia de administraţie a Camerei Deputaţilor a elaborat, azi, un nou raport la proiectul de lege privind câinii fără stăpân, stabilind că eutanasierea câinilor va fi decisă de administraţia locală, numai după consultarea cetăţenilor din localitatea respectivă, informează Mediafax.
Deputatul PDL Vasile Gherasim a explicat că în precedentul raport eutanasierea era decisă de consiliul local, fără consultarea cetăţenilor şi a fost modificat introducându-se obligativitatea consultării cetăţenilor în această problemă.
El a mai spus că o altă modificare faţă de precedentul raport este faptul că s-a generalizat sistemul cip şi de evidenţiere a câinilor. Gherasim a arătat că vor fi montate cip-uri şi la câinii din curţi, din proprietatea cetăţenilor şi la cei din stradă.
În privinţa sterilizării, prevederile au rămas aceleaşi, sterilizarea făcându-se transparent, cu participarea ONG-urilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII