17.3 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUraganul Katia face ravagii în Marea Britanie

Uraganul Katia face ravagii în Marea Britanie

Uraganul Katia s-a abătut ieri asupra Marii Britanii, afectând în special sudul şi centrul Scoţiei, Irlanda de Nord şi mai multe unor zone din Anglia şi Ţara Galilor, informează NewsIn. Cel puţin o persoană a murit – şoferul unui autoturism care a fost strivit de un copac căzut şi, în plus, furtuna a avariat zeci de autoturisme şi a lăsat mii de apartamente fără curent electric. Potrivit meteorologilor, rafalele de vânt care au însoţit uraganul au atins 128 kilometri pe oră. 
Ciclonul Katia, care s-a format ca furtună tropicală la 30 august în estul Oceanului Atlantic, în largul insulelor Capului Verde, a trecut prin Bermude şi apoi s-a îndepărtat de coasta estică a Statelor Unite ale Americii, înaintând în largul oceanului. De atunci, ciclonul a suferit de câteva ori intensificări până la nivelul de uragan, slăbind apoi până la gradul de furtună tropicală. 
Sezonul uraganelor în Atlantic durează din iunie până în noiembrie. Unei furtuni tropicale i se atribuie un nume atunci când vântul atinge 62 de kilometri pe oră, iar furtuna devine uragan atunci când viteza vântului depăşeşte 119 km/oră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS