18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞcoală în două ture din cauza constructorilor

Şcoală în două ture din cauza constructorilor

Elevii din comuna doljeană Bucovăţ s-au întors ieri la şcoală. N-au avut însă parte de o şcoală mai mare, extinsă cu ajutorul fondurilor europene. Constructorul noii clădiri – SC Lucrări Speciale în Construcţii SRL – trebuia să încheie lucrările pe 30 aprilie 2011, dar n-a reuşit nici până acum. Şi asta n-ar fi tot. Elevii vor fi nevoiţi să înveţe în două ture, pentru că nici clasele din şcoala veche nu sunt toate accesibile, unele fiind folosite de muncitori drept dormitoare sau săli de mese.
În faţa zecilor de copii şi părinţi adunaţi în curtea şcolii, directorul unităţii de învăţământ din Bucovăţ – prof. Marin Licuţ – a explicat că „din motive care ţin de constructori, clasele I-IV vor face cursuri dimineaţa, iar clasele V-VIII vor învăţa după-amiaza“. „Ţinând cont de faptul că lucrările nu s-au finalizat, era singura variantă pentru a ne desfăşura cursurile. Va fi o problemă însă cu microbuzul şcolar, care trebuie să facă mai multe curse pentru a duce şi aduce copiii din satele Cârligei şi Leamna. Să sperăm că situaţia nu va dura decât două săptămâni, timp în care constructorul a promis că o să termine lucrările“, a spus prof. Raluca Călin, dirigintă la clasa a VII-a.
„Programul ăsta nu e bun nici pentru părinţi, nici pentru profesori. Eu, spre exemplu, am trei copii la şcoală – unul la primară, care o să înveţe dimineaţa, şi doi la gimnaziu, care învaţă după-amiaza. O să-mi pierd tot timpul la şcoală ca să duc sau să iau copiii. Apoi, pentru profesori e rău, pentru că au ore şi dimineaţa, şi după-amiaza, cu pauze mari între ele. Să sperăm că lucrările o să se termine cât mai repede“, îşi doreşte şi Ionel Doicaru, preşedintele Comitetului de Părinţi din Şcoala Bucovăţ.
Ieri, până la ora 10.30, când s-au încheiat festivităţile de deschidere a anului şcolar la Şcoala Bucovăţ, echipa de muncitori de la Slatina a firmei constructoare încă nu-şi făcuse apariţia pe şantier.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS