20.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitate Investitorii străini cer evaluarea clădirilor după destinație și după rangul zonei

Investitorii străini cer evaluarea clădirilor după destinație și după rangul zonei

Investitorii străini au propus eliminarea impozitării clădirilor în funcție de proprietar, respectiv persoană juridică sau fizică, și de valoarea de inventar, în schimb pentru firme să se aplice un sistem care să țină cont de destinația imobilului și de rangul localității și al zonei.
”Sistemul actual creează diferențe între persoane fizice și juridice. Impozitul pentru un imobil poate fi de 100 ori mai mare în cazul persoanelor juridice față de situația în care aceeași clădire ar fi deținută de o persoană fizică. Nu credem că astfel de impozitare are vreun sens. (…)" a declarat azi expertul în impozite și taxe locale Gabriel Biriș, în cadrul unei conferințe organizate de Camera de Comerț Americană în România (AmCham) și Consiliul Investitorilor Străini din România (CIS).
Altă problemă ridicată de investitorii străini este legată de sancțiunea privind neevaluarea clădirilor pe o perioadă cuprinsă între 3 și 5 ani.
Aplicarea unui impozit de 20% din valoarea de inventar pentru clădirile neevaluate în ultimii trei ani este similară cu ”semi-confiscarea imobilului”, apreciază reprezentanții investitorilor străini.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS