20.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateHaltere - Nicu Vlad vrea măcar o medalie de aur la JO de la Londra

Haltere – Nicu Vlad vrea măcar o medalie de aur la JO de la Londra

Nicu Vlad, preşedintele Federaţiei Române de Haltere, a declarat că doreşte ca acest sport să aducă măcar o medalie de aur la Jocurile Olimpice de vară de la Londra din 2012. ''În noiembrie avem Campionatele Mondiale de haltere, care au loc la Paris şi care reprezintă strict nivelul de calificare. Eu sper ca din şase sportivi, care este numărul maxim admis la Olimpiadă, să calificăm 4 sau chiar 5, cu un pic de noroc. Dorinţa noastră este să aducem cel puţin o medalie de aur'', a declarat Nicu Vlad, pentru Agerpres. 

 

După ce Antonio Urso, preşedintele Federaţiei Europene de Haltere (EWF), a declarat la deschiderea Campionatelor Europene de juniori şi tineret din Capitală că Nicu Vlad este un mare manager, pe cât a fost de mare ca sportiv, fostul campion a afirmat: ''Mă bucur să aud ce spun alţii despre mine, şi mai ales ce spune domnul Antonio Urso, care este un om foarte important în lumea halterelor. Întotdeauna, lucrurile pe care le faci tu şi de care eşti direct răspunzător, cel puţin pentru mine, au fost mai uşoare. Ca manager, ca antrenor responsabilitatea este mai mare, eşti răspunzător şi de alţii, care nu fac întotdeauna lucrurile aşa cum ţi-ai dori. În concluzie, munca de manager presupune mult şi multe angajamente".
Nicu Vlad a precizat că organizarea acestei competiţii a fost obţinută încă de acum trei ani: ''Este adevărat că a venit într-un moment mai dificil, probleme sunt peste tot din acest punct de vedere. Cu puţin noroc şi bunăvoinţă din partea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, dar şi cu ajutorul sponsorilor am reuşit. Am încercat să păstrăm acelaşi nivel şi aceeaşi calitate cu care ne-am obişnuit oaspeţii, la toate competiţiile internaţionale de haltere pe care le organizăm în România''.
Marţi, la ora 19.30 va intra în concurs, la categoria 69 de kg tineret, Antonio Buci, unul dintre cei mai buni halterofili din lotul actual al României. Joi, la ora 16.00, la categoria 69 kg feminin, va concura Roxana Cocoş, una dintre cele mai titrate halterofile din România. După 6 medalii de aur cucerite duminică, sportivii români au câştigat luni alte 7 medalii la Campionatele Europene haltere pentru juniori şi tineret U-23 de la Bucureşti, două de aur, patru de argint şi una de bronz.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS