20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCandidat fără partid

Candidat fără partid

Antonie Solomon ţine PDL Dolj în şah, susţinând că va candida din nou pentru Primăria Craiova, dar fără să spună dacă din partea PDL sau a UNPR.

Edilul Craiovei, Antonie Solomon, n-a vrut să lămurească nici ieri marele mister al partidului din partea căruia va candida pentru un nou mandat de primar. Solomon a încercat să evite polemicile cu conducerea PDL Dolj, deşi organizaţia politică – din care încă face parte, ca lider al PDL Craiova – a declanşat deja procedurile pentru desemnarea unui candidat la Primăria Craiova. Astfel, până vineri, la ora 17.00, orice membru PDL Craiova îşi poate depune candidatura pentru a fi susţinut de partid la scrutinul pentru primăria municipiului. Sâmbătă, Consiliul de Conducere local al PDL va desemna prin vot candidatul partidului la alegerile locale, candidatură care ar trebui să fie validată duminică de Consiliul de Coordonare judeţean.

„Am venit într-un partid care avea 8-10% şi l-am adus la peste 50%“

Întrebat dacă îşi va depune candidatura la PDL spre a fi susţinut de acest partid la următoarele alegeri locale, Solomon a evitat un răspuns direct, spunând doar că „o să-mi depun candidatura la Primăria Craiova“. „Din partea cui?“, au insistat ziariştii ieri, într-o conferinţă de presă susţinută la Primăria Craiova, însă primarul a răspuns „din partea partidului“. N-a vrut să spună cu nici un chip despre care partid este vorba, lăsând în continuare în suspensie posibilitatea de a candida din partea UNPR.
Antonie Solomon a ţinut să amintească, totuşi, că nu partidul l-a făcut primar, ci el a adus voturi partidului: „Eu am venit într-un partid care avea 8-10% şi l-am adus la peste 50%. M-am dus primar la PDL, nu m-au făcut ei primar. Am mers la PDL din două motive: unul este Traian Băsescu, iar altul este că îmi plăcea imnul acestui partid – «Verde înrourat». Îl cânt şi acum la nunţi. În rest, nu comentez ce spune şi ce face Berceanu. E treaba lor“.

 „Dar de ce se grăbesc aşa, au intrat zilele în sac?“

 În legătură cu depunerea la partid a candidaturilor pentru scrutinul de primar, Solomon a răspuns amuzat: „Dom’le, dar de ce se grăbesc aşa, au intrat zilele în sac? După sondajele mele, e o situaţie delicată în PDL. Adică au ajuns de unde i-am preluat eu. Eu cred că n-am greşit faţă de partid cu nimic, dar alţii l-au adus în situaţia asta şi cred că ar trebui să-şi dea demisia. Numai că unii, fără partid, sunt zero“.
Despre liderii PDL Dolj, Solomon susţine că: „Îşi fac probleme acolo unde nu trebuie. Ca olteanul care, atunci când n-are ce face, îşi dă jos hainele şi le păzeşte. Păi, dacă ai 8-12% în Craiova în sondaje, ce să faci cu candidatul? E drum lung până acolo… Sunt lucruri care se grăbesc şi nu îmi plac. Mai e un an până la alegeri“.
Edilul a lăsat să se înţeleagă că ar putea primi sprijinul ambelor partide aflate acum la guvernare: „Există o alianţă PDL-UNPR, aşa cum e PNL-PSD. Probabil că există nişte discuţii privind candidaturi comune, mai ales în municipiile reşedinţă de judeţ“.
Solomon a recunoscut însă că „cu un partid serios în spate, ca PDL-ul, oricine are şanse să devină primar“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII