15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmericanii comemorează zece ani de la atentatele din 11 septembrie

Americanii comemorează zece ani de la atentatele din 11 septembrie

Americanii comemorează duminică zece ani de la atentatele din 11 septembrie 2001, preşedintele Barack Obama urmând să participe la mai multe ceremonii în locurile în care au avut loc atacurile, informează NewsIn.
Rudele celor care au murit în atentatele din 11 septembrie se întâlnesc azi la World Trade Center, unde noi clădiri se vor ridica spre cer şi va fi dezvelit un memorial cu numele morţilor.
Pentru prima dată, ceremonia de comemorare nu va mai fi în umbra lui Osama ben Laden, liderul terorist ucis la 2 mai de trupele americane în Pakistan. Totuşi, un alt lucru întunecă şi mai mult comemorarea, oficialii americani confirmând că există informaţii credibile că trei terorişti ar intenţiona să atace New York sau Washington.
Însă preşedintele Barack Obama îşi va respecta programul duminică, urmând să participe la ceremonia de la Ground Zero şi la alte ceremonii din alte două locuri în care au fost comise atacuri.
Evenimentul din New York va începe cu un minut de reculegere la 12.45 GMT (15.45, ora României), momentul în care un avion American Airlines a fost deturnat de terorişti şi a intrat într-unul dintre turnurile gemene. Al doilea turn a fost lovit 18 minute mai târziu.
În total, 2.977 de persoane au murit la 11 septembrie – la turnurile gemene, Pentagon şi pe un câmp din Pennsylvania, unde a căzut un avion deturnat de terorişti.
Memorialul naţional 11 septembrie va fi dezvelit oficial azi, iar Obama se va duce tot duminică şi în Shanksville şi la Pentagon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS