15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateConcurs de dramaturgie adresat scriitorilor din România

Concurs de dramaturgie adresat scriitorilor din România

Institutul Cultural Român anunţă începerea înscrierilor la competiţia TalkingAboutBorders.eu, un concurs de dramaturgie care se desfăşoară anual, începând din 2005, în câte o ţară din Europa de Est, informează Hotnews.ro. În 2011, competiţia se organizează în România, adresându-se dramaturgilor din ţara noastră, cărora li se solicită să înscrie în concurs o piesă inedită pe tema "Vorbind despre graniţe: Experienţe de viaţă în vremuri în schimbare". Un juriu internaţional va selecta cea mai buna piesă înscrisă în concurs şi va oferi un premiu de 3.500 de euro, urmând ca piesa câştigatoare să fie pusă în scenă în Germania.
Concursul se adresează tuturor persoanelor născute în România, celor care trăiesc în România sau au cetăţenia română, precum şi celor care au trăit cel puţin cinsprezece ani în această ţară. Piesa trimisă în cadrul concursului trebuie să fie scrisă în limba romana şi va fi depusă împreuna cu o traducere în limba engleză (versiunea în limba engleză este necesară doar în scopuri administrative), iar un autor poate înscrie în concurs o singură piesă. Este necesar ca aceasta să nu fi fost deja publicată sau jucată. În plus, piesa trebuie să trateze tema concursului, să poată fi jucată cu maximum cinci actori şi trebuie să fie completă – nu sunt admise schiţe sau fragmente. 
 
Documentele necesare înscrierii în concurs sunt următoarele: textul piesei în limba română, piesa tradusă în limba engleză (versiune neprelucrată), Curriculum Vitae al autorului (redactat în limba engleză), o copie a condiţiilor generale ale concursului semnată de autor. Documentele vor fi transmise la adresa Forumul Cultural Austriac, Strada Dumbrava Roşie nr. 7, Cod 020461, Bucureşti, pe plic fiind înscrisă menţiunea "Drama Contest". Documentele pot fi transmise şi prin e-mail (la Subiect va fi menţionat "Drama Contest") la adresa [email protected]. Înscrierea in concurs se va face până la data de 21 decembrie 2011, data poştei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS