22 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBoc: Primăriile care n-au dat dat banii pe panseluţe şi pe prostii vor avea bani pentru încălzire

Boc: Primăriile care n-au dat dat banii pe panseluţe şi pe prostii vor avea bani pentru încălzire

Premierul Boc a declarat azi la Alba Iulia că primăriile care nu au dat bani pe "panseluţe" sau pe "prostii" şi şi-au modernizat centralele termice vor avea bani pentru ajutoarele de încălzire pentru populaţie, informează NewsIn.
"Primăriile care şi-au făcut din timp treaba şi au modernizat centralele termice, au trecut pe cogenerare, au modernizat CET-urile şi au pierderi va fi foarte simplu să acorde în continuare acele subvenţii sau ajutoare şi să nu crească preţul la factură. În alte părţi, unde nu s-a făcut, preţul va creşte, dar trebuie să se ştie că acest preţ a crescut datorită incompetenţei locale, nu datorită eliminării  subvenţiei şi transformării în ajutoare de încălzire. La nivel local, este la latitudinea lor să acorde în continuare aceleaşi subvenţii", a spus Boc, la reuniunea Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România.
"Noi am trecut în ordonanţă că autorităţile locale dacă au bani pot să dea ajutoare de încălzire şi la alţi cetăţeni. În funcţie de resursele proprii pot aproba prin hotărâre de consiliu local ajutoare peste tranşele şi procentele stabilite. Pot să aloce dacă s-au gospodărit bine. Dacă n-au cumpărat panseluţe, pot avea resurse, dacă n-au dat banii pe prostii au bani în buget ca să poată sprijini populaţia în perioada de iarnă", a subliniat premierul. El a reiterat că autorităţile locale nu trebuie să facă niciun efort suplimentar decât să dea "măcar jumătate" din subvenţia pe care au dat-o anul trecut. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII