19.2 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 30.000 de şoferi din toată ţara au fost amendaţi pentru că au depăşit viteza legală

Peste 30.000 de şoferi din toată ţara au fost amendaţi pentru că au depăşit viteza legală

Peste 30.000 de şoferi au fost amendaţi pentru depăşirea vitezei legale, în cadrul unei acţiuni derulate timp de şapte zile în toată ţara de poliţiştii români, sub coordonarea Organizaţiei Europene a Poliţiilor Rutiere (Tispol), informează Poliţia Română, informează NewsIn.
Acţiunea, denumită generic "Speed Operation", s-a desfăşurat în perioada 22-28 august pe şosele din întreaga ţară, inclusiv pe autostrăzile A1 şi A2.
Astfel, aproape 4.000 de poliţişti au acţionat pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, diminuarea numărului accidentelor rutiere produse pe fondul excesului de viteză, precum şi pentru reducerea gradului de victimizare a populaţiei prin producerea de accidente rutiere. De asemenea, poliţiştii au mai folosit şi aparate destinate supravegherii traficului rutier şi măsurării vitezei de deplasare a autovehiculelor.
În cadrul acţiunii, au fost oprite în trafic şi controlate 27.026 de autoturisme, 273 de motociclete, 960 de autovehicule destinate transportului de mărfuri, 365 de autovehicule pentru transportul călătorilor, 467 de autoturisme care circulă în regim de taxi, fiind depistate 29.091 de abateri de la normele rutiere ce au vizat încălcări ale regimului legal de viteză.
De asemenea, au fost depistaţi depăşind viteza legală, fără a fi opriţi în trafic (sancţionaţi în lipsă), alţi 961 de conducători auto, în urma verificării a 855 de autoturisme, 43 autovehicule de transport mărfuri, 15 autovehicule de transport călători, două motociclete şi un autoturism care circula în regim de taxi, se mai arată în comunicatul Poliţiei Române.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII