20.7 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTraian Băsescu: România nu mai poate sta mult cu 4,9 milioane de pensionari şi 4,2 milioane de salariaţi

Traian Băsescu: România nu mai poate sta mult cu 4,9 milioane de pensionari şi 4,2 milioane de salariaţi

"România nu mai poate sta mult cu 4,9 milioane de pensionari şi 4,2 milioane de salariaţi, din care 1,2 milioane angajaţi la stat, trăind toţi din ceea ce produc cei 3 milioane", a declarat azi preşedintele Traian Basescu. Potrivit Agerpres, şeful statului a facut aceste afirmaţii la Roşia Montană, în judeţul Alba, unde a mers pentru a se informa despre proiectul minier din zonă.
Întrebat de jurnalişti dacă proiectul minier de la Roşia Montană poate reprezenta o salvare pentru ţară, Băsescu a răspuns: "Acest proiect singur nu poate salva România. România nu e in situaţia în care să fie salvată, dar trebuie să privim cu realism la situaţia pe care o avem în capacitatea României de a face plăţi de pensii, de salarii, cheltuieli sociale şi este clar că nu vom putea continua la nesfârşit să împrumutăm bani ca să plătim pensiile. Şi aici, nu aş vrea să speculaţi că am venit la Roşia Montană să vorbesc de pensionari, dar e o realitate a bugetului nostru. E greu, foarte greu, să ţii cu 4,2 milioane de oameni angajaţi, care plătesc CAS, 4,9 milioane de pensionari. De asta împrumutăm şi anul acesta, şi la anul vom împrumuta alte 3,6 miliarde, pentru că nu creşte consistent numărul de salariaţi".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII