23.1 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia, suspendată de la tranzacționarea certificatelor de emisii de carbon

România, suspendată de la tranzacționarea certificatelor de emisii de carbon

Președintele Agenției Naționale de Protecție a Mediului (ANPM), Nagy Jozsef, își prezintă astăzi demisia, în urma scandalului generat de „certificatele verzi“, deși nu se consideră vinovat de posibila suspendare a României de la tranzacționarea acestora. Jozsef a declarat că vina aparține predecesorilor săi, care nu au făcut la timp analizele, centralizările și raportările în ceea ce privește emisiile de gaze cu efect de seră.
România a fost suspendată de la tranzacționarea certificatelor de emisii de carbon, decizia finală a Comitetului de Conformare a Protocolului de la Kyoto, care confirmă concluziile preliminare din 8 iulie, fiind în vigoare până la rezolvarea neconformităților identificate. Potrivit acestora, România trebuie să asigure derularea și dezvoltarea măsurilor menite să ducă  la îndeplinirea adecvată a tuturor activităților și funcțiunilor specifice inventarului național și sistemului național pentru estimarea emisiilor antropice de gaze cu efect de seră“, informează Ministerul Mediului. România a luat act de decizia finală a Comitetului de Conformare.
Totodată, țara noastră a anunțat că va continua demersurile de asigurare a funcționării conforme a sistemului național și a inventarului național de emisii de gaze cu efect de seră.
• Hotnews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII