20.7 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAbos Gabriel, noul preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului

Abos Gabriel, noul preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului

Premierul Emil Boc l-a revocat azi pe Nagy Iosif, ca urmare a demisiei acestuia din funcţia de preşedinte a Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, numindu-l în schimb pe Abos Gabriel, la propunerea ministrului Mediului Laszlo Borbely, informează NewsIn.
Abos Gabriel a ocupat până în prezent funcţia de comisar general adjunct la Garda Naţională de Mediu.
Decizia lui Nagy Iosif vine după ce România a fost suspendată de la tranzacţionarea certificatelor de emisii de carbon. Măsura a fost luată de Comitetul de Conformare al Protocolului de la Kyoto, ca urmare a neconformităţilor identificate la nivelul Inventarului Naţional al Emisiilor de Gaze cu Efect de Seră, transmis anul trecut de România.
Suspendarea nu are o limită, ci rămâne în vigoare până la remedierea neregulilor. Potrivit analiştilor, statul ar putea pierde sute de milioane de euro din cauza aceste decizii.
Premierul Emil Boc a declarat vineri că eventuala suspendare a dreptului României de a tranzacţiona certificate de emisii de gaze cu efect de seră va conduce la demiterea lui Nagy Iosif de la conducerea Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (ANPM).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS