25.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCentru de zi pentru persoanele cu handicap din Târgu Jiu

Centru de zi pentru persoanele cu handicap din Târgu Jiu

În sediul unei foste centrale termice de cartier va funcţiona de anul viitor un centru de zi pentru persoanele cu handicap. Centrul „Christian“ din Târgu Jiu va putea primi în jur de 40 persoane pe zi. „Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 3. Valoarea totală a proiectului aprobat este de 3.373.722 de lei, contribuţia primăriei fiind de 131.976 de lei. Execuţia va fi realizată în termen de 11 luni de către SC ROMTAD SRL, valoarea lucrărilor fiind de 823.205 lei (fără TVA). Centrul va funcţiona în fosta centrală termică de cartier din zona Mioriţei, care va fi reabilitată, modernizată, toate dotările fiind asigurate prin proiect“, a spus Ramona Evulescu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Târgu Jiu.
„În aceste zile organizăm şantierul şi ne ocupăm de reţelele electrice şi de apă. Din septembrie trecem la lucrările de rezistenţă a clădirii, ce vor fi efectuate în etape. La sfârşitul lunii septembrie, începutul lui octombrie se vor face compartimentarea interioară a clădirii şi acoperişul.
Termenul de finalizare prevăzut în proiect este de 11 luni, începând cu sfârşitul lunii curente“, a spus reprezentantul firmei care a câştigat licitaţia. „Pe noi ne bucură această veste. Persoanele cu handicap vor avea ocazia să desfăşoare diferite activităţi de petrecere a timpului liber şi de integrare în societate. Vor exista specialişti care se vor ocupa de efectuarea de exerciţii fizice de recuperare, alţii vor avea în atenţie jocuri de societate, consilierea psihologică sau activităţi culturale. La centru vor avea acces toate persoanele cu handicap cu vârste de peste 16 ani“, a spus Mircea Andrei, preşedintele Asociaţiei Persoanelor cu Handicap Gorj.
• Mihaela Floroiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS