15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRebelii libieni au anunţat că au capturat trei dintre fiii lui Gaddafi

Rebelii libieni au anunţat că au capturat trei dintre fiii lui Gaddafi

Liderii rebeli au anunţat în această dimineaţă că în timpul atacului asupra Tripoli au capturat trei dintre fiii lui Muammar Gaddafi – pe Saif al-Islam, Saadi şi Mohammed, informează NewsIn. "În ceea ce priveşte ceilalţi patru fii, credem că ei fie se ascund, fie au fugit", a declarat Guma El-Gamaty, reprezentant al Consiliului Naţional de Tranziţie la Londra.

Cea mai recentă reţinere a fost a lui Mohammad Gaddafi, în timpul unui interviu acorda Al Jazeera. Rebelii au precizat că acesta se află în arest la domiciliu, dar este în siguranţă. Anterior, liderii rebeli au anunţat că l-au capturat pe Saif al-Islam Gaddafi, mult timp considerat succesorul tatălui său, iar Saadi Gaddafi, un alt fiu al liderului libian, s-ar afla şi el în mâinile rebelilor. Curtea Penală Internaţională a anunţat că intenţionează să negocieze transferul lui Saif al-Islam, care, împreună cu tatăl şi unchiul său, Abdullah al-Sanussi, este vizat de un mandat internaţional de arestare.

Colonelul Muammar Gaddafi are şapte fii şi o fiică, dar de la începerea ostilităţilor au existat informaţii – contradictorii – că doi dintre băieţii săi ar fi fost ucişi în lupte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS