15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimăria Craiova cumpără... parcare

Primăria Craiova cumpără… parcare

Municipalitatea cere acordul legislativului local să achiziţioneze un teren privat pe care,
din greşeală, a amenajat deja o parcare

Consiliul Local Craiova urmează să decidă în şedinţa de joi asupra propunerii primăriei de a achiziţiona prin negociere directă un teren de 270 mp, situat pe strada Gârleşti, la nr. 22 B. Municipalitatea este nevoită să cumpere acest teren, după ce, în 2009, firma Delta ACM – cu care primăria avea contract – l-a asfaltat, amenajând pe el o parcare. De doi ani, proprietarii (Nelu şi Stela Popa) sunt nevoiţi să plătească în continuare impozit pe suprafaţa respectivă, folosită ca şi când ar fi domeniu public, dar acum şi-au luat inima în dinţi şi au somat primăria să le dea banii pe terenul ocupat în mod abuziv.

    Teren pentru Polivalentă

    Primarul Antonie Solomon le-a mai cerut consilierilor locali să-i aprobe, tot joi, încă o achiziţie de teren. De această dată este vorba despre o suprafaţă de 709 mp, situată în Craiova, str. Ecaterina Teodoroiu, nr. 21, care este necesară pentru finalizarea lucrărilor la Sala Polivalentă de către Compania Naţională de Investiţii. În perimetrul respectiv, potrivit proiectului, ar trebui să se afle o parte din parcarea Polivalentei, dar şi rezervorul de apă pentru incendii al aceleiaşi construcţii.
    Terenul este deţinut în indiviziune de patru persoane – Alexandrina-Paula Neacşu, Ileana Popescu, Găină Viorel şi Găină Floarea. Aceştia au fost puşi în posesie de Primăria Craiova în anul 2007, în baza unei decizii pronunţate în 2006 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Abia pe 10 august 2011, reprezentanţii Direcţiei de Investiţii şi Servicii Publice din Primăria Craiova s-au prins însă că proiectul Polivalentei include şi o suprafaţă privată de 709 mp, pe care municipalitatea trebuie să o obţină de la proprietari.
    Cei patru coproprietari n-ar avea nimic împotrivă ca primăria să le preia o parte din suprafaţa deţinută în zonă. Printr-o adresă din 2 august 2011, ei s-au oferit să vândă municipalităţii cei 709 mp necesari pentru construcţia polivalentei, la preţul de 400 euro/mp.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII