17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateLibia: Rebelii au ajuns aseară în Tripoli

Libia: Rebelii au ajuns aseară în Tripoli

Un convoi al rebelilor a intrat aseară în centrul capitalei libiene, Tripoli, fiind întâmpinat cu urale de către mulţime, informează NewsIn citând BBC. Rebelii au numit acest moment ora zero, ora la care revoluţia a ajuns şi la Tripoli. Locuitorii capitalei i-au întâmpinat cu urale pe luptătorii opoziţiei, fluturând steaguri şi trăgând focuri de armă în aer în semn de bucurie.

Rebelii l-au capturat pe cel mai cunoscut fiu al lui Gaddafi, Saif al-Islam, dar liderul libian pare dispus să lupte în continuare. Procurorul Luis Moreno-Ocampo de la Curtea Penală Internaţională a declarat că a fost informat despre capturarea lui Saif, pe numele căruia Curtea Penală Internaţională a emis un mandat de arestare pentru tortură şi uciderea civililor. Saif al-Islam este ţinut într-un loc sigur, sub pază puternică, până când va fi predat justiţiei, au spus rebelii, care au anunţat că ar fi dispuşi să-le ofere colonelului Gaddafi şi fiilor săi permisiunea de a părăsi ţara.

Potrivit reprezentanţilor Consiliului Naţional de Tranziţie, rebelii controlează aeroportul din Tripoli şi autostrada care duce spre Tunisia, în condiţiile în care au apărut informaţii neconfirmate că două avioane sud-africane s-ar pregăti să-l scoată din ţară pe colonelul Muammar Gaddafi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS