29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBăsescu a adresat un apel la dialog participanţilor la Congresul de hungarologie

Băsescu a adresat un apel la dialog participanţilor la Congresul de hungarologie

Preşedintele Traian Băsescu a transmis, azi, un mesaj participanţilor la cel de-al VII-lea Congres de hungarologie de la Cluj-Napoca prin care lansează o invitaţie la dialog, informează Agerpres.
"Avem nevoie mai mult decât oricând de o înţelegere comună a problemelor reale cu care ne confruntăm astăzi. Vorbim în primul rând de criza economică şi financiară, în al doilea rând vorbim de o criză a identităţii europene, de o criză socială şi una politică. Toate aceste crize ne determină şi ne obligă să rediscutăm care este rolul limbii şi culturii într-o lume aflată în continuă schimbare, atâta timp cât acestea sunt elementele fundamentale în definirea evoluţiei unui popor (…) Primiţi aceste gânduri ale mele ca o invitaţie la un dialog care să ne conducă spre perspectivele înţelegerii noi, care să ne ajute să ştergem toate urmele vechiului regim puternic centralizat, comunist, şi să redescoperim valorile culturale care ne apropie", se arată în mesajul preşedintelui  Băsescu, citit de prefectul Florin Stamatian.
Congresul acoperă nouă domenii – etnologie, filosofie, hungarologie, istorie, istoria artei, lingvistică, literatură, muzică-teatru-film, sociologie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS