12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024

Scurte ştirti

Pompierii în acţiune
Pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt au fost solicitaţi marţi să salveze o fetiţă de un an şi opt luni care rămăsese blocată în apartamentul de pe strada Garofiţei din Slatina. Pompierii s-au deplasat la faţa locului cu o autospecială şi un echipaj de prim ajutor din cadrul Detaşamentului Slatina. Aceştia au escaladat balconul apartamentului cu ajutorul unei scări culisabile, au spart geamul şi au reuşit să deblocheze uşa care fusese închisă de fetiţa lăsată singură. Copilul nu prezenta urme de răni şi nu a necesitat îngrijiri medicale. Tot marţi, la ora 18.53, echipajul de prim ajutor din cadrul SMURD Caracal a fost solicitat pentru a-i acorda îngrijiri medicale Liviei M., de 38 de ani. Aceasta a fost victima unui accident rutier, paramedicii găsind-o conştientă, prezentând o plagă la nivelul antebraţului. Pacienta a fost transportată la CPU Caracal şi apoi a fost transferată la Spitalul Craiova. Paramedicii din cadrul SMURD Slatina au intervenit la ora 3.25 pe b-dul Alexandru Ioan Cuza, în zona magazinului Oltul, pentru a acorda îngrijiri medicale unui pieton care fusese lovit de un autoturism. Andrei H., de 22 de ani, din Slatina, a fost găsit conştient, cu escoriaţii la nivelul capului şi membrelor inferioare şi dureri în zona bazinului. După ce a primit îngrijiri medicale, a fost transportat la Spitalul Judeţean Slatina.
• Maria Oporan

A ucis şi a fugit de la locul accidentului
Un grav accident rutier, soldat cu un mort, s-a produs ieri în comuna gorjeană Bărbăteşti. Victima accidentului, un bărbat de 69 de ani, a fost găsită decedată pe marginea DJ 661. Un localnic din comună a sunat la 112 şi a anunţat că în faţa casei sale a găsit o persoană decedată, posibil victimă a unui accident de circulaţie. Din primele cercetări efectuate la faţa locului a rezultat că, în momentul producerii accidentului, bărbatul din comuna Bărbăteşti era întins pe carosabil. Victima prezenta un traumatism în zona capului. Poliţiştii continuă investigaţiile pentru identificarea conducătorului auto şi pentru lămurirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs acest eveniment. Poliţiştii au început cercetările într-un dosar penal pentru infracţiunile de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie. Au fost instituite filtre pe arterele de circulaţie din judeţ pentru prinderea fugarului.
• Eugen Măruţă

Zeci de milioane pentru sănătatea gorjeană
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a primit peste 16,4 milioane de lei în urma rectificării bugetare. Potrivit lui Daniel Şurlea, director în cadrul CJAS, banii de la guvern sunt de ajuns, iar în cazul în care nu va fi aşa, în luna octombrie reprezentanţii casei se aşteaptă la o nouă rectificare bugetară. Circa 12,5 milioane de lei au fost alocate pentru farmaciile din judeţ, pentru eliberarea de medicamente compensate şi gratuite. „Am primit în total suma de peste 16,4 milioane de lei. Cei mai mulţi bani au fost pentru farmacii, 12,5 milioane de lei. Acoperă consumul până la sfârşitul anului, după calculele noastre. Dacă nu vor fi de ajuns, se aude că în luna octombrie va mai fi o altă rectificare bugetară. Pentru programele naţionale de sănătate am primit 2,5 milioane de lei. Aceşti bani vor fi pentru programul de diabet. Tot pentru acest program au fost primiţi peste 300.000 de lei pentru achiziţionarea de materiale sanitare utilizate în acest program naţional“, a spus Daniel Şurelea, reprezentantul CJAS Gorj. În urma rectificării bugetare au mai fost primite sumele de peste 500.000 de lei pentru Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj, peste 200.000 de lei pentru analizele de laborator şi 28.000 de lei pentru îngrijirile la domiciliu.
• Mihaela Floroiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS