19.8 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliţiştii englezi pun stăpânire pe străzi

Poliţiştii englezi pun stăpânire pe străzi

În Londra, circa 16.000 de poliţişti, faţă de numărul obişnuit de 2.500, vor rămâne în serviciu, la sfârşitul acestei săptămâni, a anunţat Poliţia Metropolitană

Chiar şi în vremuri normale, vandalismul şi violenţa provocate pe fondul alcoolului sunt obişnuite în oraşele britanice.
Peste 1.200 de persoane au fost arestate săptămâna trecută în Anglia. Între acestea, un băiat de 15 ani a fost adus la poliţie de mama sa, iar o tânără, Natasha Reid, de 24 de ani, s-a predat poliţiei pentru că, potrivit spuselor avocatului său, nu mai putea să doarmă din cauza sentimentului de vinovăţie provocat de faptul că furase un televizor.
Tribunalele au lucrat toată noaptea de joi spre vineri pentru a procesa cazurile, care variază de la atac, act de violenţă până la furtul unei sticle de apă.
Trei oameni au fost ucişi în Birmingham, după ce o maşină a intrat în ei când încercau să oprească vandalii. Un bărbat a fost împuşcat mortal în timpul violenţelor din Croydon, Londra, iar un alt bărbat, în vârstă de 68 de ani, a murit din cauza rănilor pe care le-a suferit după ce a fost atacat când încerca să stingă un foc.
Moartea lui Mark Duggan, la Tottenham, săptămâna trecută, a declanşat revolte care s-au extins în Londra şi alte oraşe din Anglia. El se afla sub supraveghere şi era într-un taxi, când a fost oprit de poliţie şi ucis cu un singur glonţ, în piept. Un alt glonţ i-a străpuns braţul, potrivit Daily Mail. O Comisie independentă de anchetă (IPCC) a anunţat că nu există „nici o dovadă“ că un pistol găsit la locul incidentului a fost utilizat.
Presupusul infractor împuşcat mortal de poliţie, Mark Duggan, era nepotul unui cunoscut lider al unei organizaţii criminale, Desmond „Dessie“ Noonan, a cărui familie conducea lumea interlopă din Manchester, relatează Daily Mail în ediţia electronică de vineri.
Dessie Noonan, un fost gardian, a condus o organizaţie criminală, împreună cu fraţii săi, Domenyk, Damian şi Derek. El şi Domenyk au apărut într-o emisiune de televiziune a lui Donal MacIntyre, în urmă cu şase ani. Cu acest prilej, el s-a lăudat că familia sa este „de neatins“. „Am o armată mai mare ca poliţia. Avem mai multe arme decât poliţiştii“, afirma el.
A doua soţie a lui Dessie, Julie, este sora mamei lui Duggan, Pamela, potrivit The Sun. Duggan obişnuia să îi viziteze frecvent, pentru a avea grijă de copiii lor, afirmă tabloidul. Cuplul a divorţat în 1993, după ce Dessie a fost achitat de moartea unui „coleg“ infractor, Anthony Johnson, dar Duggan pare că a continuat să îi viziteze atât pe el, cât şi pe Domenyk. „L-au luat pe Mark sub aripa lor. Îl plăceau nu doar ca nepot, ci şi ca partener. Când venea la Manchester, se ducea la ei, iar dacă ei mergeau la Londra îşi petreceau nopţile cu el“, a declarat o sursă pentru The Sun.
Dessie a fost condamnat la 33 de luni de închisoare, în 1995, pentru un atac violent asupra unor gemeni, fiind descris, la tribunal, ca „psihopat“. În acelaşi an, ulterior, a fost înjunghiat mortal de un traficant de droguri, Derek McDuffus. Fratele său, Domenyk, în vârstă de 47 de ani, a fost arestat pentru tulburări cu violenţă, la începutul săptămânii, după izbucnirea revoltei în Manchester City Centre. Domenyk, din Stockport, care şi-a schimbat porecla în „Lattlay-Fottfoy“, a fost reţinut după ce a apărut în faţa unui tribunal, sub acuzaţia de trafic cu alcool şi ţigări furate.

• Valentin Vidu –
mediafax

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII